Водіям доведеться потерпіти в очікуванні хороших доріг

0
150

“Укравтодор”, який займається будівництвом, ремонтом та обслуговуванням українських доріг, загруз у боргах. У 2019 році приблизно 26% своїх коштів він направить на погашення раніше взятих кредитів, заявив виконуючий обов’язки голови держагентства Славомір Новак.

У 2019 році “Укравтодор” отримає на свою діяльність 33 млрд грн. Здається, що це багато. Однак, 8,5 млрд грн держагентство віддасть в рахунок погашення раніше взятих кредитів. А до 2022 року держагентство має виплатити за кредитами 27 млрд грн.

Славомір Новак сказав, що “Укравтодор” планує взяти нові кредити, але вже на кращих умовах, ніж раніше. Відповідні переговори зараз ведуться з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком. Якщо сторони домовляться, то українське держагентство отримає в кредит 900 млн євро. На яких умовах – не відомо.

Щорічно “Укравтодор” витрачає чверть свого бюджету на погашення кредитів. Причому, судячи з усього, це триватиме і далі. Можливо, потрібно щось змінювати в діяльності цього Держагентства, щоб воно не було змушене просити кредити для забезпечення своєї діяльності.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!