Tesla Model Y випробували на міцність

Електрокроссовер провели через серію краш-тестів.

0
628

Національне управління безпеки руху на трасах США (NHTSA) організувало краш-тести Tesla Model Y. В ході дослідження електричний кросовер пройшов всі випробування, отримавши максимальний бал пасивної безпеки.

Першим тестом систем пасивної безпеки Tesla було лобове зіткнення на швидкості 56 км / год з 100% перекриттям. В ході фронтального удару Model Y була оцінена максимальним маркером безпеки, як для водія, так і для переднього пасажира. Наступним випробуванням для електрокроссовера став бічний удар на швидкості 62 км / год рухаючи візком з бар’єром, який імітує 1360-кілограмове авто. За даний тест Tesla також отримала 5 зірок, при цьому як для передніх, так і для задніх пасажирів.

Потім безпеку електрокроссовера також випробували під час бокового зіткнення зі стовпом на швидкості 32 км / г. Model Y в черговий раз показала чудовий результат. Фінальним тестом для електричного кросовера стала перевірка міцності даху моделі. Імовірність перекидання електрокара експерти оцінили в 7,9%, що є мінімальним результатом серед всіх протестованих організацією кросоверів. Таким чином, Tesla знову була оцінена 5 зірок з 5 можливих.

Tesla Model Y заснована на базі седана Model 3. Незважаючи на 75-% уніфікацію, кузов електрокроссовера укріплений таким чином, що енергія, що виробляється при ударі, розсіюється далеко від пасажирів. Крім цього, нова модель обзавелася додатковим захистом акумуляторних батарей і базовий набір систем активної безпеки, включаючи технологію попередження про лобовому зіткненні, опції автоматичного екстреного і динамічного гальмування і систему попередження про виїзд з смуги руху.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!