Як отримати права категорії Д

0
79

Категорія «Д» включає автомобілі для пасажирських перевезень, в яких є більше 8 місць, крім водійського сидіння. Водій автобуса – дуже важлива та серйозна спеціальність, пов’язана з величезною відповідальністю за життя пасажирів. Для того щоб отримати права категорії «D», потрібно в обов’язковому порядку пройти в автошколі підготовку або перепідготовку, після якої скласти іспит.

Для управління будь-яким транспортним засобом в Україні обов’язково наявність прав із відповідною категорією. Це гарантія професіоналізму водія, показник його кваліфікації, що особливо важливо під час пасажирських перевезень. Щоб отримати категорію Д, водій має пройти спеціальну програму навчання. Наявність кількох підкатегорій потребує особливого підходу. Детальніше як отримати категорію Д можна на сайті – https://avtoshkola.dp.ua/uk/katehoriia-d/

Як отримати права категорії Д

Нова градація заснована на максимально можливій кількості пасажирів та технічних характеристиках транспортного засобу. Загальна кількість посадочних місць розраховується без урахування водійського. Водії, які займаються пасажирськими перевезеннями у межах міста, зобов’язані мати категорію D або D1. Транспортні засоби розраховані не тільки на велику кількість пасажирів, але й оснащені містким причепом.

Категорія Д водійських прав. Вимоги допуску до навчання

Щоб відкрити категорію D, водій повинен відповідати декільком вимогам:

  • на момент початку навчання мають бути відкриті категорії “С”, “В” або одна з них;
  • вікове обмеження для допуску – не менше 21 року. Для тих, хто перебуває на службі, цей показник менший становить 19 років;
  • доказ стану здоров’я. Відсутність захворювань, наявність яких не допускає перевезення людей (хвороби серця, центральної нервової системи, розумові розлади та ін.).
  • загальний стаж водія повинен бути більше трьох років.

Категорія Д як отримати – іспит

Іспит складається у два етапи: теорія та практика. Теоретична частина складається з 20 квитків, один із яких обере комп’ютер. Практична частина здається у місті та на автодромі, для перевірки маневреності:

  • паркування, заїзд у бокс заднім ходом;
  • моделювання ситуації на регульованому перехресті;
  • старт та зупинка на підйомі;
  • маневреність в умовах обмеженого простору;

Вивчаючи питання, як отримати категорію D, пам’ятайте, що тематика теоретичних білетів розрахована лише на керування автобусом. Якщо теоретичну частину не здано, водій не допускається до практики.

Детальніше на сайті: https://avtoshkola.dp.ua/uk/

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!