Що потрібно знати про заміну ГРМ?

Причини поломки ГРМ та їх наслідки для двигуна. Чому краще робити заміну ГРМ на СТО? Де можна замінити ГРМ у Києві? Відповіді на ці та інші питання у статті.

0
247

Принцип роботи газорозподільного механізму (ГРМ) однаковий у всіх автомобілях. Єдина відмінність – привід механізму може бути ремінним чи ланцюговим. Надійність роботи ланцюга чи ременя мало чим відрізняється. При правильній експлуатації двигуна та регулярному техобслуговуванні можна спокійно їздити довгі роки.

Як же бути, коли підходить термін заміни ГРМ? Правильно: необхідно звернутися за допомогою до фахівців на СТО. Можна, звичайно, і самотужки спробувати вирішити це питання. Але хто дасть гарантію, що всі дії виконані відповідно до технічних вимог, а куплені деталі точно підходять до вашого двигуна? Відповідь очевидна.

До речі, отримати консультацію щодо заміни ременя ГРМ у справжніх професіоналів ви можете за посиланням.

Як зрозуміти, що настав час заміни ГРМ?

Є два варіанти. Або відстежити пройдений кілометраж, що в цілому є єдиним правильним рішенням. Або за характерними ознаками у роботі двигуна.

Кожна деталь автомобіля має свій моторесурс, і деякі водії просто запам’ятовують або записують показники, при яких проводилась заміна ГРМ. Здебільшого терміни заміни ременя становлять від 60 000 до 80 000 км. Для ланцюга цей показник становить від 80000 до 100000 км. Ці цифри можуть відрізнятися залежно від марки та моделі автомобіля, та якості деталей.

В деяких ситуаціях двигун може підказати, що ГРМу потрібна заміна:

  • Можуть з’являться проблеми із запуском двигуна, особливо у зимовий період.
  • Також можуть з’явитися шуми від ДВЗ, які раніше були відсутні.
  • В деяких авто може з’явитися помилка на панелі приладів.

Якщо зробити висновки з вищесказаного, то можна зрозуміти, що не потрібно чекати якихось ознак. Вони є неявні і з’являються далеко не завжди. Ремінь чи ланцюг потрібно міняти по регламенту, який заявляє виробник авто.

Як відбувається заміна ГРМ на СТО?

Заміна ГРМ на СТО проводиться у повній відповідності до заводської технології. Якщо це СТО, яке відповідає за якість ремонту.

Для заміни ГРМ на дизельному авто, багато автовласників рекомендують звертатися до Турбо Дизель Сервіс. Тут працює кваліфікований персонал, що добре знає свою справу. А швидкий відділ запчастин замовить необхідне в найкоротший термін, тож за 2 години все необхідне вже буде на СТО. Звичайно, якщо мова не йде про унікальні авто, яких офіційно не поставляли на український ринок.

Не має значення, це буде заміна ременя ГРМ чи заміна ланцюга ГРМ. Робота буде виконана швидко та якісно. На послуги та запчастини надається гарантія.

Дізнатись більше про заміну ланцюга ГРМ ви можете тут.

Що буде, якщо вчасно не замінити ГРМ?

Приємного може бути дуже мало. Від розриву на працюючому двигуні ланцюга або ременя може статися безліч серйозних поломок двигуна:

  • Поломка розподільного валу разом із підшипниками.
  • Вихід з ладу головки блоку циліндрів.
  • Вигин або поломка шатунів.
  • Деформація клапанів.
  • Пошкодження поршневої групи.
  • Поломка гідрокомпенсаторів.

Загалом, список солідний. Фактично це означає необхідність проведення капітального ремонту двигуна, чи навіть купівлі нового. Бо не всі сучасні двигуни піддаються капіталці.

Щоб уникнути подібних неприємностей, довіряйте заміну ГРМ спеціалістам Турбо Дизель Сервіс і відчувайте себе в дорозі спокійно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.