Правильна тонування вікон автомобіля

0
46

Більшість автовласників вважають тонування авто зайвою розкішшю і не бачать необхідності її встановлювати. Є й інша категорія водіїв, які бажають зробити тонування не тільки в естетичних, але і в практичних цілях.
Поширена два методи тонування – напилення і обклеювання плівкою.

Позитивні сторони тонування автомобільного скла

Найбільш значущі переваги:

  • в салон автомобіля практично не проникають ультрафіолетові промені;
  • повітря не перегрівається;
  • оббивка не вигоряє.

Якщо мова йде про плівкове тонування, в холодну пору року вона буде виконувати теплоізолюючі функції. Обклеювання автоскла в рази збільшує їх міцність. При пошкодженні скла пасажири і водій будуть надійно захищені від осколків, оскільки вони залишаться на плівці.

Важливе значення має і естетична сторона. Пропонується великий вибір різновидів плівок, що дозволяє підібрати оптимальне рішення в залежності від особистих уподобань та можливостей.

Фахівці не рекомендують займатися самостійно обклеюванням автоскла. Можна не тільки викинути гроші на вітер і згаяти час, а й зіпсувати вигляд автотранспорту. Швидко і якісно провести тонування можна в спеціалізованому автосервісі.

Ще один аргумент на користь тонування для авто – це можливість створити комфортні умови в салоні. Кожному водієві добре відомо, що в спекотні дні салон машини нагрівається до неймовірної температури. Перебувати всередині не просто незручно, але ще часом і небезпечно. Сонцезахисні плівки збережуть салон вашого транспортного засобу від зайвого перегріву. Замовте професійну тонування, і ви зможете насолодитися максимальним рівнем комфорту при їзді навіть у найспекотніші дні.

Особливості та етапи проведення процедури

Технологія буде відрізнятися з урахуванням обраного способу тонування. Якщо плівку можна наклеїти своїми силами, то напилення повинно виконуватися виключно фахівцями.

Під час тонування скла можуть зніматися або залишатися на місці. Захід включає в себе кілька етапів:

  • скло ретельно очищається від всіх видів забруднень;
  • проводяться виміри скла, далі з плівки вирізаються елементи відповідно до розмірів тонується деталей;
  • за допомогою спеціального фена отриманим деталям надається потрібна форма;
  • з тонировочной плівки віддаляється захисний шар, після вона клеїться на скло;
  • на заключному етапі плівка розгладжується інструментом.

Тонування автомобільного скла методом напилення є складним і трудомістким процесом, що вимагає професійного обладнання. Скло з авто демонтуються і поміщаються по одному в вакуумну камеру, в яких здійснюється напилення шляхом використання порошків, призначених для проведення подібного виду тонування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!