У вас неправильний вогнегасник в авто! Обов’язковий набір автомобіліста

0
249

У більшості водіїв в машині маленький 1 кг вогнегасник. За євростандартом обов’язковий набір автомобіліста повинен містити хоча б кілограмовий вогнегасник і аварійний знак в машину, водій повинен купити аптечку євростандарт. Однак, відповідно до закону України 1997 року*, кожен легковий автомобіль повинен бути оснащений двокілограмовим вогнегасником. Які в автомобільний набір техдопомоги повинні бути включені автотовари дізналися на сайті інтернет-магазину автоаксесуарів ЛІДО, все для авто. Євроаптечка плюс вогнегасник ВП-2 плюс аварійний знак – достатній дорожній набір автомобіліста для техогляду, який скоро буде повсюдно введений. Проте це далеко не універсальний набір автомобіліста. Сучасний аварійний набір автомобіліста повинен містити автомобільний набір з компресором і домкратом, буксирним тросом, стартовими проводами, добре мати стяжні ремені, купити стяжки для вантажу. Якщо готується під автомобільний набір нова машина, то купити набір автомобіліста подарунковий варто саме тут, в ЛІДО. У комплекті йде сумка для набору автомобіліста під марку вашого авто. Можливо, додатково варто придбати ремені для кріплення вантажу.

Закон про вогнегасниках

*Легковий автомобіль загального, спеціалізованого або спеціального призначення повинен бути оснащений одним порошковим вогнегасником ВП-2 з зарядом не менше двох кілограм. Постанова Кабінету Міністрів України від восьмого жовтня одна тисяча дев’ятсот дев’яносто сьомого року “норми оснащення вогнегасниками колісних транспортних засобів”. Для вантажних автомобілів картина наступна:

  • авто до 3,5 т – ВП-3 з зарядом 3 кг
  • авто 3,5 т – 12 т – ВП-5 з зарядом 5 кг
  • авто більше 12 т – ВП-9 з зарядом 9 кг
  • автобус до 5 т – ВП-3
  • автобус від 5 т – ВП-5

Увага LIDO на цей закон звернув звичайний передплатник у Facebook. Після цього вони змінили склад усіх наборів автомобіліста.

BYRiEy4a9rsqqwJ41Mcfm-Zi1B1kF2BnTklbSSRD1iIaPM01E1A9fOBYlGIA8dzw4ZuYO-BlfAZD1N0ybMdWKqT0jWiBr_Z49cHXO4AcPbwyizJlQ5LEdPy7zmnt3-1tefwhgMcw

На ЛІДО є можливість зібрати свій комплект автомобіліста. До речі, найвідомішим брендом для буксирувальних тросів і стяжних ременів є білоруський БЕЛАВТО, саме цей бренд рекомендує до складу наборів згаданий інтернет-магазин. Приємним бонусом надається безкоштовна доставка на всі класичні набори. Варто звернути увагу на набори для догляду за автомобілем: вони містяться в зручних сумках-органайзерах багажника від Beltex, в таких наборах можна знайти очисники дисків, чорнителі шин, автошампуні, різноманітні поліролі та мастила, пінний очисник текстилю, губки і набори ганчірок з мікрофіброю.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!