РІЗНЕ

Чому підкатні домкрати такі популярні

Share

Не секрет, що гідравлічні підкатні домкрати дуже часто застосовуються в автосервісах і шиномонтажних майстеренях. Вони практично незамінні, коли необхідний плавний підйом автомобіля, до того ж досить компактні і прості в експлуатації.

Такий домкрат дуже просто поміщати під автомобіль завдяки горизонтальній комплектації і наявності декількох коліс. Його можна з легкістю «заганяти» під машину або будь-який інший об’єкт з відповідним по висоті зазором від поверхні. Крім того, більшість сучасних моделей оснащені зручною ручкою для транспортування, тому впоратися з таким інструментом зможе навіть малодосвідчений автолюбитель.

Принцип роботи підкатного домкрата

Щоб в загальних рисах розуміти, як працює цей пристрій, пропонуємо ознайомитися з принципом його функціонування.

Гідравлічний підкатний домкрат складається з жорсткої рами-підстави з місцями для кріплення коліс, є два циліндра з поршнями і двома клапанами – всмоктуючим і нагнітальним, а також підйомна платформа.

Підйом відбувається за рахунок передачі зусилля за допомогою знімної рукоятки. Надалі масло, що заповнила циліндр, починає виштовхувати поршень. А клапани створюють і підтримують рівень робочого тиску. Спуск штока здійснюється за рахунок поворота рукоятки щодо осі клапанного фільтра.

Як вибрати підкатний домкрат

В процесі вибору домкрата, досвідчені автомобілісти звертають увагу на три головні показники:

• Вантажопідйомність

• Висота підхоплення

•             Висота підйому

Вантажопідйомність домкрата визначає тип автомобіля, який він здатний підняти. У підкатних домкратів вона варіюється від 2 і до 30 тонн, але існують і більш потужні моделі. Високий показник вантажопідйомності вказує на пневмогидравлический привід. Але важливо знати, що при виборі домкрата під свій автомобіль, додавайте до його паспортним можливостям як мінімум 10%.

Висота підхоплення не повинна перевищувати величину кліренсу вашої машини. Якщо мова про легкове авто, зазвичай він варіюється в межах 100-130 мм.

Висота підйому повинна вказуватися в описі або інструкції кожної конкретної моделі. Діапазони можуть значно відрізнятися в залежності від моделі та призначення, тому кожен автолюбитель звертає увагу на цей показник виключно в узгодженні з параметрами свого авто.

Особливості експлуатації підкатних домкратів

Робота гідравлічних підкатних домкратів здійснюється на рівній поверхні. Температура навколишнього середовища повинна бути вище 0 ° С – тобто в межах експлуатаційного діапазону для масла в циліндрі. Щодо вибору, то купувати домкрат найкраще на популярному сайті з гарантією і наявністю сервісного обслуговування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024

Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot,…

05.05.2024

Названо автомобілі які вимагають найнижчих витрат на обслуговування та ремонт у довгостроковість

З моменту появи компанії Tesla у 2003 році керівництво цієї марки в особі Ілона Маска…

05.05.2024

Водіям підказали, як заощадити на рідині, що омиває, влітку і не зіпсувати автомобіль

З настанням теплої пори року автовласники часто заливають у бачок склоомивача замість спеціальної миючої рідини…

05.05.2024