Чому підкатні домкрати такі популярні

0
37

Не секрет, що гідравлічні підкатні домкрати дуже часто застосовуються в автосервісах і шиномонтажних майстеренях. Вони практично незамінні, коли необхідний плавний підйом автомобіля, до того ж досить компактні і прості в експлуатації.

Такий домкрат дуже просто поміщати під автомобіль завдяки горизонтальній комплектації і наявності декількох коліс. Його можна з легкістю «заганяти» під машину або будь-який інший об’єкт з відповідним по висоті зазором від поверхні. Крім того, більшість сучасних моделей оснащені зручною ручкою для транспортування, тому впоратися з таким інструментом зможе навіть малодосвідчений автолюбитель.

Принцип роботи підкатного домкрата

Щоб в загальних рисах розуміти, як працює цей пристрій, пропонуємо ознайомитися з принципом його функціонування.

Гідравлічний підкатний домкрат складається з жорсткої рами-підстави з місцями для кріплення коліс, є два циліндра з поршнями і двома клапанами – всмоктуючим і нагнітальним, а також підйомна платформа.

Підйом відбувається за рахунок передачі зусилля за допомогою знімної рукоятки. Надалі масло, що заповнила циліндр, починає виштовхувати поршень. А клапани створюють і підтримують рівень робочого тиску. Спуск штока здійснюється за рахунок поворота рукоятки щодо осі клапанного фільтра.

Як вибрати підкатний домкрат

В процесі вибору домкрата, досвідчені автомобілісти звертають увагу на три головні показники:

• Вантажопідйомність

• Висота підхоплення

•             Висота підйому

Вантажопідйомність домкрата визначає тип автомобіля, який він здатний підняти. У підкатних домкратів вона варіюється від 2 і до 30 тонн, але існують і більш потужні моделі. Високий показник вантажопідйомності вказує на пневмогидравлический привід. Але важливо знати, що при виборі домкрата під свій автомобіль, додавайте до його паспортним можливостям як мінімум 10%.

Висота підхоплення не повинна перевищувати величину кліренсу вашої машини. Якщо мова про легкове авто, зазвичай він варіюється в межах 100-130 мм.

Висота підйому повинна вказуватися в описі або інструкції кожної конкретної моделі. Діапазони можуть значно відрізнятися в залежності від моделі та призначення, тому кожен автолюбитель звертає увагу на цей показник виключно в узгодженні з параметрами свого авто.

Особливості експлуатації підкатних домкратів

Робота гідравлічних підкатних домкратів здійснюється на рівній поверхні. Температура навколишнього середовища повинна бути вище 0 ° С – тобто в межах експлуатаційного діапазону для масла в циліндрі. Щодо вибору, то купувати домкрат найкраще на популярному сайті з гарантією і наявністю сервісного обслуговування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!