Як правильно вибрати літні шини

0
64

Для впевненої їзди в жаркий сезон, на легковий автомобіль настійно рекомендується встановлювати тільки якісні літні шини. Якщо візуально починається видно мітка зносу у вигляді TWI (Tread Wear Indicator), то все це буде вказувати на одне – залишилося всього 1.6 мм протектора і такі шини рекомендується негайно поміняти на нові аналоги. Великикй вибір шин на сайті https://luxshina.ua/

Але підібрати правильні шини для літнього сезону вважається непростою справою, оскільки часто вони діляться на універсальні і низькопрофільні версії.

Перші цінуються у більшій частині власників легкових авто в плані практичності – шини мають вкрай високий рівень протекторної частини (до 70 мм), що трохи знижує показник керованості, але гарантує одне – гумовий склад зможе витримати практично будь-яка фізична дія.

І часто такі шини мають індекс вантажний підйомності до 88, що в реальності гарантує одне – шина зможе витримувати не менше 560 кг, і машину можна завантажувати за максимальними позиціях. Якщо брати до уваги, що такі покришки ще мають індекс швидкості, який доходить навіть у бюджетних серій до 180 км / год, то стає ясно одне – таку гуму можна використовувати навіть під час гонок на 400 метрів!

Наприклад, якщо взяти гранично дешеві китайські універсальні шини Continental, то вона навіть в разі «димного» старту мають властивість служити гранично довго.

Якщо у водія в пріоритеті швидка і безпечна їзда, то краще вибирати шини з гранично низькою протекторної частиною, яка може доходити у італійських моделей від Pirelli до 20 мм. Але вітчизняні дороги не завжди відрізняються гарною якістю і часом краще підстрахуватися і брати аналогічні версії шин, але зі значно вищою протекторної частиною – аж до 50 мм. Індекс швидкості у таких шин часто перевищує 210 км, а індекс вантажопідйомності досягає величини 86, що дозволяє шині витримувати вагу не менше 530 кг.

Найкращі літні покришки підрозділяються на версії з симетричним і асиметричним дизайном. Перші цінуються в плані практичності – їх, у міру зносу, можна переставляти з передніх коліс на задні, і це дозволить їх використовувати дуже довго – аж до 100 000 км. Але і другі моделі покришок також порахували непоганим рішенням, оскільки за рахунок використання широких поздовжніх дренажних канавок, відводи вологи з зони контакту відбувається краще, і тим самим, повністю нівелюється ефект аквапланування при сильному дощі.

Написано з використанням матеріалів Люксшіна.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!