Автомобілі BMW опинилися серед найнадійніших у всьому світі

0
349

Аналітики британського видання Whatcar.com, спільно з компанією MotorEasy, склали рейтинг найнадійніших автомобілів із бензиновими двигунами на основі опитування 25 тисяч власників таких машин у Великій Британії. Учасники опитування повідомили про проблеми та несправності, з якими вони зіткнулися протягом останніх двох років експлуатації своїх автомобілів. Цікаво, що більшість із цих моделей також мають високий попит на вторинному ринку.

На першому місці у рейтингу надійності бензинових автомобілів з пробігом опинився кросовер Honda CR-V (2012-2018 років випуску). За два роки лише 9% опитаних водіїв цієї моделі зіткнулися з будь-якими проблемами. Відомо, що ці проблеми пов’язані переважно з роботою кондиціонера, мультимедійної системи та коробки передач. Слід зазначити, що попри несправності всі ці автомобілі залишалися в робочому стані, і в більшості випадків ремонт займав близько одного дня. До того ж, третина автомобілів з проблемами потрапляла під гарантію, що значно полегшувало ситуацію для їхніх власників. Вартість ремонту для решти водіїв варіювалася від £50 до £750 (від 3 до 40 тисяч гривень).

Також до рейтингу надійності потрапив німецький BMW 3-Series попереднього покоління. Приблизно 13% опитаних власників цієї моделі за останні два роки довелося звернутися до сервісних центрів через проблеми з двигуном та кондиціонером. Найчастіше ремонт автомобілів займав всього один день, і для більшості водіїв це обійшлося в £200 (11 тисячі гривень).

Citroen C1 відзначився скаргами лише від 12% респондентів. Власники заявили, що більшість проблем були пов’язані з гальмами, двигуном та акумулятором. У сервісі усунення проблем мало менше тижня. Вартість ремонту здебільшого становила £100 (близько 5 тисяч гривень), хоча в деяких випадках власникам французької моделі довелося заплатити £500 (25 тисяч гривень).

Дослідники також визнали Mazda MX-5 найнадійнішим бензиновим спорткаром на вторинному ринку. Усього 5% опитаних водіїв цієї японської моделі зіткнулися з неполадками за два роки експлуатації. Єдиним наріканням були проблеми з електрикою. Головна відмінність — усі ці машини через поломку не могли рухатися. Всі автомобілі були відремонтовані протягом тижня, і вартість ремонту коливалася від 300 £ до 500 £ (від 16 до 25 тисяч гривень).

Нарешті, Skoda Citigo був визнаний найнадійнішим сітікар з бензиновим мотором на вторинному ринку. Єдина проблема, яка викликала нарікання у 13% респондентів, пов’язана із електронікою. Ремонт машини в сервісних центрах зазвичай займав менше тижня, а середній чек варіювався від £200 до £500 (від 10 до 25 тисяч гривень).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!