В Раді пояснили нові правила для «євроблях»

1
1649

Жорсткі правила ввезення автомобілів з литовською реєстрацією через український кордон, призведе лише до подорожчання авто, але не вирішить проблему в цілому.

У коментарі народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Віталій Гудзенко заявив, що від 17 травня для ввезення на територію України авто на литовських номерах, потрібен дозвіл на роботу в Литві, який коштує 120 євро в рік, і трудовий договір.

“Ні, не думаю, це вони для власника подорожчають на 120 євро. Нехай вони іншим чином для власника подорожчають на 300 євро, або на 500 євро, або на 700, але нехай ці кошти залишаться в нашій країні податками. Треба зупинити це, а потім пільговим варіантом знижувати податки на мито, акцизи і т.д., але для всіх “, – вважає нардеп.

На питання журналіста Обозреватель, що може заважати цьому: незадоволені власники “євроблях”, спроби чиновників якомога більше заробити, “кришування” схем ввезення авто на єврономерах, нардеп відповів: “Всі три варіанти, і ще додам четвертий варіант – власники якихось великих компаній-імпортерів, якщо знизиться ставка для тих авто, то їх бізнес ослабне, самі розумієте “.

Що ж робити з авто на єврономерах, які вже їздять в Україні, нардеп вважає найкращим варіантом “молдавський сценарій”.

“Вони повинні заплатити, нехай за зниженим податком, зареєструвати, і нехай нас пробачать громадяни, які пройшли розмитнення за повною вартістю, але ми будемо знати, що цей автомобіль ідентифікований, і будемо знати, хто на ньому пересувається”, – сказав Гудзенко.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!