Новини

Знаменита європейська компанія більше не випускатиме автомобілі

Share

Іспанська компанія тепер займатиме зовсім іншу роль у складі концерну VW. Бренд виживе, проте найближчим часом повністю припинить випуск автомобілів.

У початковому звіті західних видань йшлося про те, що SEAT взагалі припинить виробництво автомобілів наприкінці життєвого циклу моделей поточного покоління. Зараз стало відомо про те, що SEAT відходить від основного виробництва автомобілів і бере на себе нову роль.

Можливо, багато хто з вас передбачав це з того часу, як Cupra стала самостійним брендом, але Volkswagen Group оголосила, що SEAT змінить свій спосіб дій.

У бесіді з журналістами видання Autocar на виставці IAA Mobility 2023 у Мюнхені, генеральний директор VW Group Томас Шефер сказав, що для марки, яка базується в Мартореллі, заплановано «іншу роль».

Що це могло бути? SEAT розшифровується як Sociedad Española de Automóviles de Turismo (Іспанська туристична автомобільна компанія), але оскільки автомобілі наступного покоління більше не будуть збиратися і продаватися, майбутнє компанії неясно. Повідомляється, що може стати мобільною компанією за прикладом Renault Mobilize. Фактично, SEAT вже має лінійку електросамокатів MÓ. Тим часом, нинішні автомобілі залишатимуться у виробництві протягом кількох років, але не будуть безпосередньо замінені моделями наступного покоління, принаймні зі значком SEAT.

Однак Autocar прогнозує, що майбутнє оновлення компактного хетчбека та універсала Leon може ознаменувати припинення продажу моделі під маркою SEAT. Іншими словами, VW Group може продавати рестайлінговий Leon 2024 виключно як Cupra, але офіційно поки нічого не відомо.

Коли його запитали про те, яке майбутнє чекає на SEAT, Шефер відповів: «Майбутнє SEAT — це Cupra». Далі він згадав, що VW Group «активно інвестуватиме в Cupra … обсяги продажів будуть зростати». Генеральний директор VW Group підтримав це радикальне рішення, заявивши, що клієнти настільки полюбили Cupra, що це найшвидший бренд у Європі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Seat

Останні записи

Складено рейтинг найнадійніших кросоверів та позашляховиків у Великобританії

Автомобілі сегмента SUV (кросовіри та позашляховики) користуються підвищеним попитом не тільки в Україні, а й…

01.10.2024

Представлено нову бюджетну версію Volkswagen ID. Buzz Freestyle

Volkswagen продовжує розширювати свою лінійку електромобілів і цього разу компанія представила нову версію свого популярного…

01.10.2024

Які проблеми чекають на власників гібридів взимку

Серед українських автолюбителів дедалі більше тих, хто вибирає машину з гібридною трансмісією. Експерти попереджають, що…

01.10.2024

10 автомобільних функцій, без яких не варто купувати авто

Автомобільна індустрія зазнала кардинальних змін за останні десятиліття. Технології проникли в кожну деталь сучасних автомобілів,…

01.10.2024

Верховна Рада готує нові штрафи для водіїв на зимовий період

В Україні готується впровадження нових правил, які можуть суттєво вплинути на водіїв. Нещодавно до Верховної…

01.10.2024

Mitsubishi показала концепт, який може стати наступником Pajero Sport

Японський автовиробник Mitsubishi поділився тизерами новинок, які збирається показати журналістам та публіці у рамках Філліпінського…

01.10.2024