Знаменита європейська компанія більше не випускатиме автомобілі

Час читання: 2 хв.
0

Іспанська компанія тепер займатиме зовсім іншу роль у складі концерну VW. Бренд виживе, проте найближчим часом повністю припинить випуск автомобілів.

У початковому звіті західних видань йшлося про те, що SEAT взагалі припинить виробництво автомобілів наприкінці життєвого циклу моделей поточного покоління. Зараз стало відомо про те, що SEAT відходить від основного виробництва автомобілів і бере на себе нову роль.

Можливо, багато хто з вас передбачав це з того часу, як Cupra стала самостійним брендом, але Volkswagen Group оголосила, що SEAT змінить свій спосіб дій.

У бесіді з журналістами видання Autocar на виставці IAA Mobility 2023 у Мюнхені, генеральний директор VW Group Томас Шефер сказав, що для марки, яка базується в Мартореллі, заплановано «іншу роль».

Що це могло бути? SEAT розшифровується як Sociedad Española de Automóviles de Turismo (Іспанська туристична автомобільна компанія), але оскільки автомобілі наступного покоління більше не будуть збиратися і продаватися, майбутнє компанії неясно. Повідомляється, що може стати мобільною компанією за прикладом Renault Mobilize. Фактично, SEAT вже має лінійку електросамокатів MÓ. Тим часом, нинішні автомобілі залишатимуться у виробництві протягом кількох років, але не будуть безпосередньо замінені моделями наступного покоління, принаймні зі значком SEAT.

Однак Autocar прогнозує, що майбутнє оновлення компактного хетчбека та універсала Leon може ознаменувати припинення продажу моделі під маркою SEAT. Іншими словами, VW Group може продавати рестайлінговий Leon 2024 виключно як Cupra, але офіційно поки нічого не відомо.

Коли його запитали про те, яке майбутнє чекає на SEAT, Шефер відповів: «Майбутнє SEAT — це Cupra». Далі він згадав, що VW Group «активно інвестуватиме в Cupra … обсяги продажів будуть зростати». Генеральний директор VW Group підтримав це радикальне рішення, заявивши, що клієнти настільки полюбили Cupra, що це найшвидший бренд у Європі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!