У США відбувається нерівномірне використання електромобілів

0
202

Перехід США на електромобілі неоднорідний за штатами. За даними JD Power, хоча покупки електромобілів загалом зростають, їхнє впровадження знижується в штатах, де вже були найнижчі показники.

За даними серпневого звіту JD Power E-Vision, по всій країні 21 відсоток споживачів, які мають електромобіль, що відповідає їх модельним перевагам, придбали свій транспортний засіб у першій половині цього року. Роком раніше цей показник становив 20%.

Але на рівні штатів існує явний поділ на регіони, дружні до електромобілів, та регіони, що відстають від світової тенденції. У 10 найгірших штатах за кількістю електромобілів темпи впровадження впали на 24 відсотки порівняно з минулорічними показниками. У топ-10 штатах темпи запровадження зросли на 1 відсоток.

Частка електромобілів країною загалом зростає. За даними JD Power, продаж акумуляторних електромобілів у червні становив 8,6% роздрібної торгівлі по всій країні порівняно з 5,7% роком раніше. Штати, які інвестують в інфраструктуру зарядки електромобілів та пропонують стимули, мають вищі показники впровадження.

Згідно з липневим звітом Американської ради з енергоефективної економіки, шість із найкращих штатів, включених до рейтингу JD Power з впровадження електромобілів, збігаються зі штатами, в яких проводилася інтенсивна політика щодо масштабування впровадження електромобілів та створення інфраструктури зарядки. Цими штатами є Каліфорнія, Колорадо, Массачусетс, Вашингтон, Орегон та Меріленд. Оцінна карта електрифікації транспорту штату, складена порадою, показала, що південні штати, які отримали одні з найбільших інвестицій в електромобілі та акумулятори, відстають у політиці, яка заохочує впровадження електромобілів.

За даними JD Power, у десяти штатах є власні пільги, крім федеральних. Чотири з цих 10 – Каліфорнія, Колорадо, Массачусетс і Меріленд – входять до штатів з найвищим рівнем впровадження електромобілів.

JD Power очікує, що розкол між штатами збережеться протягом наступного десятиліття. Аналітики вважають, що до 2035 року частка роздрібної торгівлі електромобілями у США сягне 70 відсотків. За даними JD Power, частка електромобілів у Каліфорнії, сьогоднішньому лідері з розвитку екологічно чистого транспорту, досягне 94 відсотків, а у Північній Дакоті, де сьогодні найнижчий рівень впровадження електромобілів, вона досягне 19 відсотків.

JD Power очікує, що до 2025 року 65 відсотків споживачів матимуть електромобіль. Через рік ця цифра зросте до 80 відсотків.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!