В Україні хочуть штрафувати власників автомобілів з ГБО

0
882

Український парламент, відомий як Верховна Рада, висунув законодавчу пропозицію, спрямовану на запровадження нових штрафів для власників автомобілів, що використовують газове паливо. Парламентарі прагнуть зменшити розмір штрафів і водночас запровадити інноваційні форми покарання.

Грошові санкції, що стосуються автомобільних газобалонних установок, знаходяться на порозі модифікації. Для тих, хто порушує норми щодо газобалонного обладнання:

  • Первинне порушення тягне за собою грошовий штраф у розмірі 170 грн для власників автомобілів, обладнаних ГБО (водень-бутан-кисень).
  • Наступні порушення протягом одного року тягнуть за собою більший штраф у розмірі 340 грн.

Це на відміну від існуючого штрафу в 340 грн. за будь-яке порушення, пов’язане з газобалонним обладнанням.

Окрім фінансових штрафів, порушники також можуть зіткнутися з додатковими каральними заходами, зокрема

  • Призупинення дії посвідчення водія на строк від 3 до 6 місяців.
  • Адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

Розробники цього законопроекту прагнуть стимулювати власників автомобілів до переходу на більш екологічно чисті види транспорту.

Тим не менш, для того, щоб ця пропозиція стала законом, необхідно успішно пройти два раунди парламентських читань і набрати необхідну кількість голосів для подальшого ухвалення закону, що завершиться підписом Президента.

Нагадаємо, що раніше постачальник пального “Укр-Петрол”, розташований в Одесі, зіткнувся із значним штрафом у розмірі 340 000 гривень. Компанія була притягнута до відповідальності за порушення повноважень, передбачених Законом України “Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції”.

Епізод розгорнувся у березні 2021 року, коли на сьомій заправці “Укр-Петрол” проводилася традиційна перевірка якості бензину та дизпалива. Ця перевірка виявила відхилення від норм, встановлених Технічним регламентом щодо якості пального.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!