Tesla запідозрили у брехні про запас ходу електрокарів. Розпочато розслідування

0
139

Tesla могла навмисно завищувати дані про запас ходу електрокарів. Компанією знову зацікавилися федеральні прокурори США, які перевірять заявлену на відповідність дійсності, пише агентство Reuters. Інформація про можливі махінації спливла у ЗМІ у липні, коли після численних скарг споживачів «дальнобійність» електромобілів Tesla вивчили незалежні експерти. Тепер розпочато федеральне розслідування.

Як стверджує Reuters, приблизно 10 років тому Tesla налаштувала програмне забезпечення електрокарів на завищення даних про запас ходу. Тобто кількість миль, що залишилися, на приладовій панелі і реальний запас ходу відрізнялися — не на користь останнього.

Це призвело до того, що на компанію почали надходити скарги власників, розчарованих хибними прогнозами електроніки та обіцянками самого виробника. Невдоволених виявилося так багато, що Tesla довелося створити особливу команду для скасування записів до сервісних центрів, пов’язаних із проблемами дальності.

Tesla часто привертає увагу держорганів та регуляторів, у тому числі через систему Full Self-Driving («повністю автономне водіння»): компанію звинувачують у шахрайстві, поширенні фейків та зневаженні безпеки.

Інтерес прокурорів нещодавно привернув “скляний будинок” або “Проект 42” – будинок для голови компанії Ілона Маска зі скляними стінами. Його співробітники Тесла таємно почали будувати минулого року в Остіні, штат Техас, неподалік штаб-квартири. Повідомлялося, що для будівництва замовили особливе скло, на яке витратили мільйони доларів з бюджету автовиробника.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!