Електромобілі стають популярнішими з кожним днем: скоро з машинами з ДВЗ буде покінчено

0
78

Електромобілі стрімко набирають популярності по всьому світу. За даними аналітиків, у 23 країнах їхня частка на ринку нових автомобілів перевищила 5%. Це вважається пороговим значенням, після якого слідує вибухове зростання продажів.

Лідерами з поширення електрокарів є країни Західної Європи, США, Канада, Китай та Австралія. За останній рік обсяги продажу електромобілів у середньому зросли у цих країнах на 55%. Особливо швидко зростає попит на електротранспорт у США. Ще в 2021 році частка електрокарів тут не перевищувала 5%, оскільки споживачі висувають високі вимоги до запасу ходу та розмірів автомобілів. Однак зараз ситуація змінюється завдяки появі нових моделей із збільшеною ємністю батарей.

В Індії поки що лише 3% нових машин — електричні. Але після запуску локального виробництва Tesla очікується стрибок попиту електротранспорт. Експерти прогнозують, що найближчими роками електромобілі тільки нарощуватимуть популярність. Враховуючи поточні темпи зростання, до 2030 року їхня частка у світових продажах нових автомобілів може досягти 25-30%. Електрокари поступово витіснять машини з двигунами внутрішнього згоряння та стануть домінуючим типом легкового транспорту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!