У EuroNCAP з’явиться несподіваний конкурент

0
87

Індія з жовтня отримає нову систему оцінки безпеки для легкових автомобілів, засновану на тестах, включаючи удари спереду та збоку, щоб зробити свої автомобілі та дороги безпечнішими, повідомило у вівторок Міністерство автомобільного транспорту та автомобільних доріг країни.

Індія, третій за величиною автомобільний ринок у світі, має одні з найбільш смертоносних доріг, де, згідно з урядовими даними, минулого року в аваріях загинуло близько 150 000 людей.

Відповідно до нової системи автомобілям буде присвоюватися рейтинг від однієї до п’яти зірок на основі краш-тестів та інших параметрів безпеки, щоб допомогти покупцям прийняти обґрунтоване рішення та спонукати автовиробників підвищити свої стандарти безпеки.

Очікується, що цей крок також приведе автомобілі в Індії у відповідність до світових стандартів, сказав журналістам Нітін Гадкарі, викладаючи систему оцінки безпеки. За його словами, до уряду вже надійшли запити на тестування та сертифікацію понад 30 моделей автомобілів від різних компаній.

За словами офіційних осіб, програма буде добровільною, а тестування коштуватиме близько 6 мільйонів рупій (72 237 доларів США) порівняно з 25 мільйонами рупій (300 988 доларів США), що стягуються у всьому світі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.