Експерти пропонують нововведення, що стосується ременів безпеки в авто

0
31113

Обов’язкове нагадування про непристебнуті ремені безпеки в машині на другому та третьому рядах може врятувати велику кількість життів. У цьому впевнені спеціалісти американського Національного управління безпекою дорожнього руху (NHTSA).

Національне управління безпекою дорожнього руху (NHTSA) пропонує розширити обов’язкові нагадування про непристебнуті ремені безпеки в машині та повідомляти автомобіліста про те, що не всі пасажири в транспортному засобі пристебнуті.

У відомстві випустили нові, жорсткіші правила, які передбачають обов’язкове встановлення відповідних датчиків на всіх задніх кріслах нових машин. За оцінками експертів NHTSA , такі обов’язкові нагадування зможуть щороку рятувати сотню життів, а також запобігати близько 300 несмертельним травмам. Застосування ременів безпеки задніх пасажирів скорочує ризик смертельного наслідку при аваріях на 55% для легкових авто та на 74% — для пікапів та мінівенів.

За задумом NHTSA , всі нові машини повинні отримати систему попередження, яка складатиметься із звукового сигналу, а також візуальної індикації на панелі приладів. При запуску двигуна індикатор горить протягом 60 секунд і повідомляє автомобіліста про стан задніх ременів безпеки. Звукова сигналізація про непристебнуті ремені безпеки задніх пасажирів повинна тривати не менше 30 секунд. Правила поширюватимуться на всі легкові та вантажні машини в США повною масою до 10 тис. фунтів (4536 кг) і набудуть чинності через 2 роки після офіційного затвердження.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!