В Україні з`явилася зарядна станція потужністю 360 кВт

0
120

У Рівному встановили зарядку ABB Terra 360. Це перша зарядна станція для електромобілів в Україні потужністю 360 кВт, і наразі вона є найпотужнішим чарджером в усій зарядній інфраструктурі країни.

360-кіловаттна станція здатна заряджати середньостатистичний електромобіль, розрахований на швидкісне заряджання, за 15 хвилин і додати 100 км пробігу лише за 3 хвилини. До таких авто відносяться, наприклад, Hyundai Ioniq 5 та Kia EV. Водночас заряд можна поділити на дві машини: у такому випадку, потужність між двома ССS-конекторами розподіляється по 180 кВт.

А загалом станція ABB Terra 360 здатна одночасно заряджати чотири електромобіля.

Високошвидкісна зарядка АВВ оснащена LED-індикацією режимів роботи, а також екраном, що показує поточну потужність заряду, стан акумулятора (SoC) і час до кінця зарядки.

Поруч з ABB Terra 360 на локації знаходиться додаткова зарядна станція потужністю 120 кВт від української компанії UGV. Особливість цієї станції – низка різних конекторів, від ССS1 для американських та корейських автомобілів до GB/T DC для електромобілів із Китаю, а також GHAdeMO.

Всі станції підключені до платформи GO TO-U. Відповідно, вони мають програмне забезпечення від вказаної платформи, а також доступні в її застосунку. Водії електромобілів мають змогу через застосунок GO TO-U не лише шукати, але й бронювати на необхідний день та час бажані зарядні станції.

Варто відзначити, що на сьогодні в GO TO-U доступні 370 000 зарядних станцій у 66 країнах світу. Застосунок можна завантажити на пристрої з ОС Android та iOS.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.