Керченському і не снилося: в Україні відкривають унікальний міст

0
424

Сьогодні Служба автомобільних доріг в Одеській області разом з головою обладміністрації максимом Степановим в присутності президента України Петра Порошенка відкриють міст в с.Паланка, який є важливою частиною М-15 Одеса-Рені.

Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці радник Служби автомобільних доріг України Аліса Пивоварчик.

Як зазначається, міст в Паланці розташований в красивому місці поруч з річкою Дністер, але через часті підтоплення і занадто вологий грунт новий міст довелося будувати на 32 палях, що утоплені на 32 метри в землю.

Довжина моста зараз становить 152 метра, а ширина проїжджої частини – 10 м. Раніше міст був коротший, а зараз він здатний навіть витримати землетрус силою в 9 балів. Він розрахований номінально на навантаження в 100 тонн, а при випробуваннях, які проводились нещодавно, витримав навантаження майже в 4 рази більше.

“Таке випробування не проходив навіть той самий Керченський міст”, – наголосила радник.

Як зазначила Пивоварчик, вартість будівництва моста – 112 млн 358 тис. грн, додавши, що на проміжному етапі було виявлено серйозні помилки підрядника на стадії проектування, а тому роботи були припинені. Підряднику довелося виправити свої недоліки, зате фінальні випробування готовий міст пройшов блискуче.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!