Виписують фальшиві штрафи: водіїв попередили про нову хитрість поліції

0
83

Правозахисники звертають увагу на те, що рапорт працівника поліції не може бути доказом у справі та не звільняє його від обов’язку надати належні докази про порушення. Для підтвердження факту порушення потрібні фото, відеозаписи, свідчення і т.і. Проте деякі співробітники поліції продовжують зловживати своїми повноваженнями, повідомляє «Дорожній адвокат» .

Нещодавно поліцейські зупинили водія за порушення правил дорожнього руху, звинувативши його в тому, що він проїхав кругове перехрестя у протилежному напрямку. На підставі цього інспектор виписав штраф у розмірі 340 грн.

Водій був не згоден і оскаржив ухвалу в суді. Але під час розгляду справи виявилося, що інспектор не надав жодних доказів порушення.

Замість доказів інспектор написав рапорт, у якому зазначив, що бачив факт порушення «на власні очі». Проте суд відмовився визнавати цей рапорт як доказ, наголосивши, що інспектор є представником державного органу, який спостерігає за безпекою дорожнього руху.

Таким чином, суд дійшов висновку, що рапорт поліцейського не може бути доказом винності у скоєнні адміністративного правопорушення. За результатами розгляду справи, суд визнав ухвалу поліції незаконною і скасував її.

Таким чином, рапорт інспектора не є достатнім доказом на підтвердження порушення дорожнього руху водієм.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!