Ford відмовиться від електромобілів через їхню збитковість

0
93

Головний виконавчий директор Ford Motor Джим Фарлі в четвер змалював загалом значні зміни в продуктовій стратегії автовиробника, сповільнивши зростання продажів збиткових електромобілів, переключивши інвестиції в підрозділ комерційних автомобілів Ford і пославшись на плани чотириразового збільшення продажів гібридів протягом наступних п’яти років.

Він описав високомаржинальний комерційний бізнес Ford Pro як електростанцію і сказав, що тепер компанія розраховує випустити більше бензоелектричних гібридів.

Ford планує вчетверо збільшити продаж гібридів у найближчі п’ять років, оскільки він щосили намагається знизити вартість своїх збиткових акумуляторних електромобілів першого покоління, заявили топ-менеджери марки.

Компанія підвищила свої очікування річного прибутку до вирахування податків, прогнозуючи річний збиток у розмірі $4,5 млрд за підрозділом Model e, що на 50% вище, ніж прогнозувалося цього року. Ford втратив у середньому більше 32 000 доларів за кожен електромобіль, що постачається Model e у другому кварталі.

Проблема Ford у продажу електромобілів полягає не у споживчому інтересі, а у високих цінах, вважають аналітики.

Ford заявив, що потрібно більше часу, щоб прискорити виробництво електромобілів до 600 000 одиниць у річному обчисленні. Раніше компанія заявляла, що досягне цього показника наприкінці цього року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!