Топ-5 причин підвищеної витрати пального влітку

0
65

Експерт перерахував п’ять причин великої витрати палива, про які не можна забувати в літній період. Багато залежить не тільки від технічного стану транспортного засобу, а й від переваг водія. Фахівець нагадав, як розумно заощадити на паливі та не нашкодити мотору.

Тиск у колесах

Якщо ви плануєте більшу частину часу пересуватися асфальтом, то є сенс трохи підвищити тиск у шинах — на 0,1–0,2 бара. Багато на цьому не заощадити, але все складається з дрібниць. Хоча б на 1–2% економії палива можна розраховувати.

Вибираємо паливо

Перехід на дешевший низькооктановий вид бензину – це неправильний спосіб економії (якщо, звичайно, такий бензин не допускається автовиробником), оскільки ремонт коштує набагато дорожче. З цієї ж причини не потрібно шукати непривабливу автозаправну станцію з найнижчими цінами на пальне. При цьому експерт додав, що заливати в сильну спеку дорожчий бензин (А-98 або А-100), навпаки, корисно — це може запобігти згубній для двигуна детонації.

Закриваємо вікна

Вічна суперечка, що вигідніше з погляду витрати палива — відкривати вікна чи включати кондиціонер. І однозначної відповіді немає. Багато що залежить від конкретних умов – на показники впливають навіть тип, і потужність мотора, аеродинаміка автомобіля і навіть напрям вітру. Очевидно тільки одне: і відкриті вікна, і кондиціонер, що працює, підвищують витрату палива приблизно на 0,5–1,0 літра на 100 км.

Змінюємо фільтр

Повітряний фільтр затримує в собі багато всього – пил, тополиний пух, комах і т. д. Тому час від часу його треба міняти. Якщо фільтр сильно забруднений, то погіршується наповнення циліндрів повітрям, а, відповідно, зростає витрата палива. Економія від своєчасної заміни повітряного фільтра може становити близько 2%.

Людський фактор

Найбільше витрата палива залежить від поведінки водія та стилю їзди. Різкі прискорення і гальмування, високі швидкості — це згубно позначається на економічності.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!