Окупанти закрили єдиний безпечний пункт пропуску в Україну

0
78

Окупанти без пояснень закрили проїзд через КПП Колотилівка-Покровка на кордоні Бєлгородської та Сумської областей.

З 23 липня і донині гуманітарний коридор Колотилівка РФ – Покровка припинив пропускати людей. Рух заборонила російська сторона без пояснення причин, – повідомляє видання “Свої. Сіту”.

Саме через цей пропускний пункт українці могли повернутися з тимчасово окупованих Росією територій в Україну. Цей гуманітарний коридор був відносно безпечним і значно дешевшим за виїзд через країни Євросоюзу.

Щодня цим коридором в Україну поверталося близько 150 осіб. Для того, щоб перетнути кордон, треба було лише двічі пройти фільтраційні заходи: з боку РФ та України. На українському кордоні розташовувався волонтерський гуманітарний центр, де всі українці могли отримати психологічну, юридичну та гуманітарну допомогу, а також переночувати і дістатися до Сум або інших міст України, – повідомляє видання “Новости Донбасса”.

Українська ж сторона пропускала своїх громадян навіть без українських документів при собі. Для цього люди проходили спеціальну перевірку, зокрема працівникам Служби безпеки.

За непідтвердженою інформацією, пункт закритий до 1 серпня включно і відновити його роботу можуть 2 серпня. Утім перевізники припускають, що після цього росіяни можуть узагалі більше не відкрити гуманітарний коридор. Так само як це було з виїздом із Запорізької області через Василівку.

Країна-терористка продовжує незаконно утримувати українців на окупованих територіях. На території ж самої Росії перебувають кілька мільйонів українців без права виїзду.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.