У Європі електрокари випередили авто з ДВЗ за кількістю продажів

Поки йдеться лише про автомобілі з дизельними двигунами

0
74

За червень цього року в ЄС було зареєстровано 158 252 електромобілі, що є дуже великою та цікавою цифрою. Згідно з даними Європейської асоціації виробників автомобілів АСЕА, за перший місяць 6.

Таким чином, сегмент ринку електромобілів зріс із 10,7% у червні 2022 року до 15,1%. Таким чином європейці поставили електрокари на третє місце за популярністю серед нових авто. При цьому якщо брати статистику за перше півріччя, то вона покращилася на 53,8%, досягнувши позначки 703 586 одиниць.

З плагін-гібридними моделями ситуація також досить райдужна. Так, кількість нових автомобілів у цьому сегменті зросла на 32,4%, досягнувши позначки 254 100 одиниць. За останні півроку було продано близько 1,4 мільйона нових автомобілів із такими силовими установками.

У звичайних гібридних автомобілів показники зростання трохи скромніші, так їх продаж збільшився лише на 13,4%. Автомобілі з бензиновими двигунами продаються не так успішно і показують приріст на 15,9% за перші півроку 2023 року. Водночас бензинові авто є найпопулярнішими серед європейців.

Якщо ж говорити про дизельні авто, то тут фіксується стабільне падіння інтересу покупців до машин з такими силовими установками. Так, у червні спостерігалося падіння попиту на 9,4%.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!