Функції безпеки в електромобілях Tesla можуть несподівано вимкнутись

0
50

23 травня цього року Tesla розпочала розслідування скарг власників на зміщені передні камери. Зокрема, автомобілі покриті камерами, кут нахилу яких не відповідав специфікації. 14 липня виробник електромобілів з Техасу виявив не менше 83 гарантійних претензій та 2 польові звіти.

Документи, подані до Національної адміністрації дорожнього руху, не пояснюють, як ці камери було зміщено. Невідомо, чи винний у цій помилці постачальник передньої камери чи сама Tesla. У будь-якому випадку зміщена камера може призвести до того, що активні функції безпеки стануть недоступними.

Якщо водій використовує будь-які функції безпеки, не будучи попередженим про їх недоступність, то значно зростає ризик аварії. Сервісні центри вже отримали вказівку перевірити кут нахилу камери та, при необхідності, відрегулювати кут нахилу. Tesla також запровадила передпродажну інспекційну перевірку.

Під кампанію потрапили 1337 екземплярів Model Y, Model X і Model S, з яких 80 відсотків, як вважають, вимагають переналаштування. Всі машини були виготовлені виключно у 2023 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!