Електромобілі Nissan отримають нову деталь від Tesla

0
78

Nissan є останнім із кількох автовиробників, які оголосили про плани щодо інтеграції зарядного роз’єму Tesla, відомого як NACS (North American Charging Standard), у свої автомобілі, призначені для продажу в США і Канаді.

Цей крок зробить доступ до великої мережі зарядних станцій Tesla безперешкодним і зручним для власників Nissan. Це також значно збільшить кількість доступних їм місць швидкої зарядки постійним струмом.

За даними Міністерства енергетики, швидкі зарядні пристрої постійного струму Tesla, відомі як Superchargers, становлять близько 60% швидких зарядних пристроїв у США, і наразі вони відкриті для конкуруючих брендів у рамках угоди, укладеної між Tesla і Білим домом на початку цього року.

Nissan у середу заявив, що з 2024 року власникам Ariya буде запропоновано адаптер, який дасть їм змогу використовувати зарядні пристрої NACS. Leaf не був згаданий в оголошенні, ймовірно, тому, що він, як і раніше, використовує стандарт швидкої зарядки CHAdeMO, створений японськими автовиробниками в 2010 році.

А починаючи з 2025 року електромобілі Nissan, що продаються в США і Канаді, будуть оснащені вбудованим роз’ємом NACS. Nissan не повідомив, чи будуть автомобілі також мати поточний роз’єм CCS1 (комбінована система зарядки), чи знадобиться адаптер.

“Ми раді надати доступ до тисяч швидших зарядних пристроїв для водіїв електромобілів Nissan, додаючи впевненості та зручності під час планування поїздок на далекі відстані”, – ідеться в заяві Жеремі Папена, голови Nissan Americas.

Ford, General Motors, Mercedes-Benz, Polestar, Rivian і Volvo уклали аналогічні угоди з Tesla, щоб використовувати її мережу зарядки, і багато хто з цих автовиробників також оголосили про плани впровадити роз’єм NACS для своїх автомобілів у Північній Америці. Hyundai, Stellantis і Volkswagen вказали, що вони також можуть наслідувати їхній приклад.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!