GLA від Mercedes стане електричним, але не увійде до лінійки EQ

0
89

Mercedes-Benz GLA став у рекордно короткі терміни найпопулярнішою моделлю Mercedes у Європі. Це бестселер у своїй конкурентній категорії. Перевершений тільки Mercedes GLC, він є одним із найбільш продаваних позашляховиків Mercedes в Іспанії. Це позашляховик, за плечима якого загалом два покоління і тисячі одиниць, проданих на Старому континенті.

Друге покоління GLA зазнало серйозного рестайлінгу в березні 2023 року. Фейсліфтинг як оновлення в середині життєвого циклу, яке дасть змогу цій моделі зіткнутися з іншою частиною комерційного життя, яка чекає попереду. Після старту продажів оновленої моделі компанія приступила до розробки нового покоління.

Німецький виробник переніс свою “штаб-квартиру” і “операційну базу” в Південну Європу, щоб провести дуже важливі літні випробування з тими моделями, які знаходяться на стадії розробки. Ось чому в останні тижні було помічено безліч автомобілів, які з’являться в дилерських центрах бренду.

Mercedes працює над довгим списком новинок. Однак ніхто не чекав, що фотошпигунам так скоро вдасться сфотографувати Mercedes GLA 2025. Так, почався процес розробки третього покоління GLA. Як очікується, Mercedes збереже у своєму портфоліо найбільш “доступний” позашляховик.

Процес розробки перебуває на ранній стадії. Випробуваний зразок міг би зійти за звичайний GLC, якби не кілька деталей. По-перше, він отримав доволі великий кліренс. І що ще більш очевидно, якщо звернути увагу, в днищі є дивний компонент, розташований біля передньої осі.

Це компонент, який відіграє вирішальну роль у силовій установці нового GLA. Це літій-іонний акумулятор. Mercedes проведе дуже важливі зміни в механічній частині GLA. Ця модель зробить ставку на електрифікацію.

Дизельні двигуни зникнуть з моторної гами автомобіля. Також не виключено зникнення бензинових ДВЗ, як і гібридів, що підключаються. Останні не користувалися належною популярністю у покупців.

Очікується, що дебют третього покоління Mercedes-Benz GLA відбудеться в першій половині 2025 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!