На власників електромобілів чекає нова небезпека та витрати

0
923

Викрадачі автомобілів проявили винахідливість у пошуках нових речей, які можна вкрасти з автомобілів. Власники електромобілів тепер стають мішенню зловмисників, оскільки злодії відкривають новий спосіб швидко розбагатіти, крадучи зарядні кабелі. Вони або продаються як є, або здаються на металобрухт, враховуючи, що в них використовується дорога мідна проводка.

Оскільки крадіжка каталітичних нейтралізаторів стала суспільною неприємністю в останні роки, власники електромобілів вважали, що їм пощастило, що в їхніх автомобілях не було такого дорогого компонента. Звичайно, літій-іонні акумулятори коштують ще дорожче, але вкрасти їх непросто. Проте власники електромобілів недооцінили креативність злодіїв. Вони швидко пристосовуються.

Оскільки інфляція знизилася після пандемії і ціни на паливо різко зросли, виникла епідемія крадіжки бензину. Злодії просвердлювали отвір у баку автомобіля і спорожняли його, оскільки це було легко. При ціні понад 7 доларів за галон він був досить привабливим, щоб не турбуватися про наслідки. Більш витончені злочинці виявили, як зламувати бензоколонки, щоб безкоштовно отримувати паливо.

Хоча в електромобілів немає бензобаків для відкачування або каталітичних нейтралізаторів для крадіжки, це не означає, що грабувати нічого. Судячи зі збільшеної кількості поліцейських звітів, злодії виявили щось цінне, що легко вкрасти: зарядні кабелі. Може здатися, що залишитися без зарядного кабелю краще, ніж з покаліченим автомобілем.

Раніше ми бачили, що у злочинців немає проблем із перерізанням зарядних кабелів на станціях Supercharger. Вкрасти кабелі з автомобілів, що заряджаються вдома, набагато простіше. Відключення від мережі займає всього кілька секунд, і дорогоцінний шнур зникає. Його заміна може бути дорогою.

Тільки в Каліфорнії налічується понад 1 мільйон електромобілів, і кабелі, що використовуються для їх зарядки, стали ходовим товаром. Люди по всій Південній Каліфорнії публікують незліченну кількість відеороликів у місцевих додатках, таких як Nextdoor, що показують, як злодії крадуть зарядні кабелі за лічені секунди. В останні місяці ці повідомлення набули ширшого поширення. Багато хто каже, що вони їздили на електромобілях протягом багатьох років, але ніколи не мали проблем зі злодіями.

Власникам електромобілів рекомендується закріпити свої зовнішні розетки, якщо вони заряджаються на під’їзній доріжці. В ідеалі вони повинні заряджати свої електромобілі в замкненому гаражі, якщо це можливо. Якщо ні, то найкраще зробити це подалі від вулиці.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!