Renault і Nissan скоро об’єднаються

0
330

Nissan і Renault найближчими днями оголосять про свій реструктурований альянс і завершать угоду за 10 місяців напружених переговорів, повідомили люди, знайомі з цим питанням. Автовиробники оголосили про рамкову угоду в лютому і прагнули завершити угоду вже у березні.

Відповідно до цієї схеми, японський автовиробник викупить до 15% нового підрозділу електромобілів Renault, Ampere, тоді як Renault скоротить свою частку в Nissan на 43%.

Але цей графік зрушив, коли керівники Nissan та деякі директори оскаржили докладні положення угоди, а також переваги та захист інтелектуальної власності Nissan, повідомляє Reuters.

Затримка показує, як остання напруженість у верхівці японського автовиробника ускладнила прагнення привести багаторічні стосунки з Renault на рівну основу. Після того, як автовиробник був збентежений через відставку колишнього голови Карлоса Гона, керівники Nissan прагнули збалансувати альянс, який він побудував.

Nissan працює над визначенням нижчого порогу для своїх обіцяних стратегічних інвестицій у підрозділ електромобілів Renault, Ampere, нижчий за максимальний цільовий показник у 15%, про який він оголосив у лютому. Розмір його частки, як і раніше, залежить від вартості Ampere, але Nissan, швидше за все, отримає менше 10% нового підрозділу.

«Nissan та Renault ведуть конструктивні та постійні переговори. Ми зробимо заяву свого часу, коли угоди буде укладено», — йдеться у заяві японського автовиробника.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!