Компанії Volkswagen загрожує розорення

0
1450

Volkswagen не може продати свої електромобілі. За перші 5 місяців 2023 року німецький бренд виготовив для європейського ринку 97 тисяч повністю електричних моделей, а реалізував із них лише 73 тисячі. Дилери скаржаться на переповненість складів, при цьому постійно надходять нові. Керівництво VW називає цей стан “ідеальним штормом” і сумнівається в можливості пережити цю кризу.

За словами глави концерну Томаса Шефера, наступні кілька тижнів або місяців будуть вкрай важкими. Компанії потрібно кардинально переглянути свою політику – знайти можливість знизити цінники і підвищити ефективність виробництва, оскільки “на кону стоїть майбутнє самої марки Volkswagen”. А поки що марка скорочує виробництво електромобілів і тимчасовий штат.

Серед причин такого падіння попиту на електромобілі експерти виокремлюють такі: висока ціна порівняно з паливними аналогами, інфляція, що змушує людей заощаджувати, а також скорочення державних субсидій, які і зовсім планується скасувати, і жорстка конкуренція. З одного боку, американська Tesla, а з іншого – китайські MG, BYD, Saic, Nio та інші.

Конкурувати з американцями і китайцями в ціні Volkswagen не може. Норма прибутку у німецького бренду і без того дуже низька, але й зовсім відмовлятися або знижувати виробництво електромобілів не можна. Згідно з вимогами ЄС, за перевищення показників викидів СО2 виробнику загрожують пристойні штрафи, а електрокари з їхньою нульовою емісією серйозно покращують загальну статистику, даючи змогу вписати в рамки екологічних норм паливні машини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!