Новини

Mercedes-Benz першим серед німецьких автовиробників перейшов зарядний стандарт Tesla

Share

Mercedes-Benz першим серед німецьких автовиробників погодився перевести свої електромобілі, які продаються в Північній Америці, на зарядний стандарт Tesla. Водночас європейська компанія не відмовляється від планів розвитку власної мережі «швидких» зарядок. Її термінали будуть присутні, у тому числі, і в Новому Світі.

Перехід відбудеться за тією ж схемою, як і у випадку з іншими виробниками, які вже уклали угоду з компанією Ілона Маска. З 2024 року електромобілі Mercedes-Benz із портом CCS зможуть заряджатися на станціях Supercharger за допомогою адаптера: можливість використовувати його з’явилася цієї весни. Загалом йдеться про 12 з лишком тисяч точок зарядки, розташованих у США, Канаді та Мексиці.

У 2025 році необхідність у перехіднику відпаде: нові машини одразу оснащуватимуться роз’ємами північноамериканського національного стандарту (North American Charging Standard, NACS), який розробила Tesla.

Що стосується власної мережи Mercedes-Benz High-Power Charging, до кінця цього десятиліття вона має налічувати понад 2 тисячі станцій з більш ніж 10 тисячами окремих зарядок, які розташуються на території ключових для електромобільного ринку країн по всьому світу. У Північній Америці буде понад 400 таких станцій і понад 2,5 тисячі зарядок, які обладнають конекторами двох типів — NACS і CCS1. Перші такі станції відкриються у Штатах у четвертому кварталі цього року. Користуватись ними зможуть власники електромобілів будь-яких брендів — не лише Mercedes-Benz.

Першими європейськими автовиробниками, які вирішили прийняти NACS як новий стандарт, стали родинні Volvo та Polestar. У самих Штатах, де мережа Supercharger є найбільшою, тим же шляхом вже вирішили піти Ford, General Motors, Rivian і ще низка компаній. Паралельно Tesla уклала угоди з виробниками відповідного обладнання ChargePoint, ABB, Tritium і Freewire.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Chevrolet Corvette ZR1 несподівано побив рекорд максимальної швидкості

Chevrolet Corvette ZR1 несподівано встановив рекорд "максималки". У Німеччині на полігоні в Папенбурзі новинку вдалося…

20.10.2024

Розкрито головні новинки Volkswagen 2025 року

Наступний 2025 стане важливим для німецького автовиробника Volkswagen. Йому належить представити відразу кілька ключових новинок…

20.10.2024

Експерти склали рейтинг найміцніших автомобілів

Британський портал «WhatCar» постійно публікує різні дослідження в галузі надійності автомобілів. Нещодавно журналісти з «Туманного…

20.10.2024

Інтер’єр нового Volkswagen Teramont Pro розкрито на свіжих фотографіях

Отож, у Китаї вже готують до виходу новий Volkswagen Teramont Pro, і нещодавно з’явились свіжі…

20.10.2024

General Motors показав армійський броньовик з унікальною технікою

General Motors показав броньовик для спецслужб з унікальною технікою. "Дочка" автогіганта - GM Defense -…

20.10.2024

Які вживані авто зі США найчастіше обирають українські водії

За перші три квартали 2023 року в Україну пригнали майже 33,5 тисячі авто зі Штатів,…

20.10.2024