Від 680 гривень штрафу до адміністративного арешту: українцям нагадали про важливе правило

2
25165

Українським водіям нагадали про те, за які порушення правил дорожнього руху можна отримати серйозні штрафи та навіть потрапити за ґрати на 10 днів. Цю інформацію повідомили українській громадськості через один з сервісних центрів МВС України.

Основне нагадування стосується необхідності мати при собі деякі обов’язкові предмети під час виїзду на дорогу. Власники транспортних засобів повинні пам’ятати, що в автомобілі мають бути наявні аптечка, вогнегасник і знак аварійної зупинки. Відсутність цих предметів вважається порушенням Правил дорожнього руху.

За таке порушення може бути накладений штраф у розмірі 340 гривень. Варто зазначити, що відсутність аптечки розглядається як технічна несправність, яка потрапляє під статтю 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Варто відмітити, що для приватних транспортних засобів, які не займаються пасажирськими перевезеннями, відсутність аптечки та вогнегасника зазвичай належить до категорії попереджень, а не окремих штрафів, як це передбачено статтею 125 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У той же час, для транспортних засобів, які здійснюють пасажирські перевезення, правила набагато суворіші. Використання таких транспортних засобів без аптечки може призвести до нарахування штрафу у розмірі 680 гривень.

У разі повторного порушення правил дорожнього руху протягом року водію може загрожувати позбавлення права керування транспортним засобом на період від 3 до 6 місяців, або навіть адміністративний арешт строком від 5 до 10 днів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!