В Україні запроваджено особливий режим в’їзду та виїзду на блокпостах: що треба знати

0
1133

Минулого тижня для запровадження комендантської години та несення служби із забезпечення громадської безпеки у 34-х населених пунктах держави щодобово залучалося близько 1200 військовослужбовців Національної гвардії, 75 патрульних автомобілів та 45 кінологів із службовими собаками.

Про це та інші заходи правового режиму воєнного стану, що забезпечує Національна гвардія України, у коментарі кореспондентові АрміяInform розповів заступник директора Департаменту планування застосування Головного управління НГУ полковник Микола Уршалович.

— Близько шести тисяч військовослужбовців на 126 блокпостах забезпечують встановлення особливого режиму в’їзду та виїзду до населених пунктів, перевірку документів, огляд речей і транспортних засобів, багажу й вантажів, близько трьох тисяч гвардійців щодобово здійснюють надійну охорону 107 об’єктів регіонального і місцевого значення, — повідомив представник ГУ НГУ.

Він додав, що 1200 гвардійців брали участь у 28 заходах контрдиверсійної боротьби у 35 населених пунктах і затримали 31 особу за адміністративні правопорушення та одну — за підозрою у причетності до скоєння злочину проти основ національної безпеки.

— Загалом під час виконання завдань із забезпечення заходів правового режиму воєнного стану за тиждень затримано за скоєння правопорушень 2104 особи, з яких 93 — за кримінальні. Було вилучено: п’ять одиниць холодної зброю, три гранати та 0,4 кг наркотичних речовин, — додав полковник Микола Уршалович.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.