Інноваційні шведські БМП CV90 вже під Бахмутом – фото

Бронетехніка отримала новий камуфляж та готова до виконання бойових завдань

0
214

Буквально нещодавно ми розповідали про плани України здобути 1000 шведських сучасних БМП CV 90 і ось нещодавно стало відомо, що перші екземпляри вже надійшли на фронт і готові виконувати бойові завдання на найгарячіших його ділянках. Фото шведських БМП на Бахмутському напрямку показали журналісти американського Associated Press.

Перші шведські БМП Україна здобула ще у лютому 2023 року. Тоді Україна отримала один із найбільших пакетів військової допомоги від Швеції. Тоді на потреби ЗСУ передали 51 бойову машину піхоти CV9040C, а також артилерійські установки Archer.

На озброєнні бойової машини мають автоматичну гармату 40 мм, димові гранатомети та кулемети. Максимальна дальність поразки гармати становить до 4 кілометрів. Зазначимо, що на фотографіях Associated Press видно шеврон 21-го ОМБр. Найімовірніше, саме цю бригаду озброїть новою шведською технікою.

Шведські БМП мають досить серйозний захист завдяки бронемодулям AMAP від німецької компанії IBD Deisenroth Engineering. Такі блоки дозволяють витримати постріл 30 мм бронебійного снаряда. Зважаючи на те, що на озброєнні Швеції є сотні таких БМП, є можливість, що незабаром Україна отримає нову партію цієї бронетехніки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!