Коли запрацює автофіксація порушень на дорогах: названо терміни

0
1407

Камери автоматичної фото- та відеофіксації порушень Правил дорожнього руху запрацюють наприкінці 2018 року. Першими «листи щастя» отримають жителі Києва. Про це заявив начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій.

На першому етапі будуть задіяні 200-300 камер. Протягом наступних років кількість камер збільшать до 3,7 тисяч. Ці прилади будуть фіксувати основні порушення ПДР: перевищення швидкості, проїзд на заборонений сигнал світлофора, порушення правил проїзду залізничних переїздів тощо.

Система фіксуватиме порушення в автоматичному режимі, потім оператори центру будуть розглядати зафіксовані докази та виносити постанови про вчинення адміністративних правопорушень. Далі ця постанова відправлятиметься «Укрпоштою» власнику транспортного засобу. Якщо протягом встановленого терміну власник не оплатить зазначений в постанові штраф, справа буде передана у виконавчу службу.

Зазначимо, системи відеофіксації, що використовуються в США або ЄС, «навчені» розпізнавати маневри, виконані з порушенням ПДР.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!