В Україні почалося зростання цін на пальне напередодні повернення податків

Вже з 1 липня в Україні планують серйозно збільшити податок на пальне, що неминуче призведе до зростання цін.

0
1610

П’ятниця 16 червня стала переломним днем, адже в Україні вперше почали зростати ціни на пальне після піврічного зниження цін. Водночас в Україні зростає попит на пальне, як з боку аграріїв, так і автоперевізників. Оператори АЗС, у свою чергу, очікують на зростання цін на паливо вже з початку наступного місяця, повідомляють на порталі delo.ua.

На думку профільного експерта видання “Нафто Ринок”, Олександра Сиренка, невелике зростання можна спостерігати вже зараз, але більшість трейдерів намагаються тримати ціни на одному рівні через велику пропозицію та вільні обсяги палива на ринку. Поки що однією з основних причин подорожчання палива в Україні є зростання цін на бензин та дизель у Європі.

“Також однією з можливих причин, яка зміцнила настрої постачальників ринку – наближення липня, а значить – підвищення акцизу та ПДВ. Але, загальний зріз по ринку не виявив ознак явного ажіотажу серед покупців”, – заявляє Сіренко.

На відкрите зниження ціни паливо пішли лише два оператори АЗС: U.GO знизила ціну на бензин А-92 на 1,7 грн/л (39,75 грн/л), а в мережі “Укр-Петроль” дизпаливо та бензин подешевшали на 0,5 грн/л. Інші АЗС поки не поспішають знижувати ціни на паливо, граючись зі знижками за 1 літр палива.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!