Ще один автовиробник із Європи заявив про дебют майбутнього електромобіля

Alfa Romeo представить свій новий електромобіль у першій половині 2024 року

0
125

Alfa Romeo щойно випустила свій перший електрифікований автомобіль — компактний кросовер Tonale 2023 року, оснащений гібридною трансмісією, що підключається. Проте, автовиробник планує стати повністю електричним брендом вже до 2027 року, а перший із його майбутніх електромобілів дебютує у першій половині 2024 року, оголосила Alfa Romeo минулого тижня.

Під кодовою назвою Kid електромобіль буде малолітражним кросовером, який, за словами Alfa Romeo , націлений насамперед на Європу. Він буде рідним створений на базі Jeep Avenger , що також є електричним, але пропонує варіант двигуна внутрішнього згоряння на деяких ринках.

Платформа Avenger , яка ляже в основу повністю електричного Alfa Romeo , є оновленою версією архітектури CMP материнської компанії Stellantis . Платформа CMP призначена для малолітражних автомобілів, також зустрічається в деяких малолітражних кросоверах, що продаються за кордоном, таких як DS 3 Crossback і Opel Mokka.

Alfa Romeo не розкрила жодних специфікацій для свого майбутнього електромобіля, але батарея ємністю 54 кВт/год та двигун потужністю 156 к.с. на передній осі, швидше за все, будуть запозичені у Avenger .

Виробництво буде здійснюватися на тому ж заводі в Тихи, Польща, де будується Avenger . Наступник Fiat 500X , який називатиметься 600 , також планується побудувати на цьому місці.

Попередні чутки вказували на те, що новий Alfa Romeo називатиметься Brennero на честь італійського гірського перевалу, як Tonale та Stelvio . Однак Alfa Romeo заявила, що ці чутки були хибними.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!