Головна Новини Рекордний штраф виписали за перевищення швидкості на 32 км/год

Рекордний штраф виписали за перевищення швидкості на 32 км/год

Новий рекорд штрафу за перевищення швидкості встановлено у Фінляндії

Час читання: < 1 хв.
0

Ніхто не любить отримувати штрафи, але ми підозрюємо, що фінський бізнесмен Андерс Віклеф особливо засмучений своїм останнім штрафом. Покарання для водія становило колосальні 121 000 євро.

Віклёф їхав зі швидкістю 82 кілометри на годину в зоні, де дозволена швидкість становила 50 км/год. Він повідомив газеті Nya Åland, що зменшив швидкість, але не раніше, ніж поліція зловила його на перевищенні швидкості.

“Я дуже шкодую про це і сподіваюся, що гроші обов’язково будуть використані державною скарбницею на охорону здоров’я”, – сказав він в інтерв’ю NyaÅland.

Реклама

Якщо вам цікаво, як перевищення швидкості на 32 км/год може призвести до штрафу в розмірі майже 130 000 доларів, це тому, що Фінляндія оподатковує перевищення швидкості залежно від доходу людини. Віклёф є одним із найбагатших громадян країни.

Крім штрафу, влада анулювала водійські права Віклёфа на десять днів. Для порівняння, те саме правопорушення в Німеччині було б порівняно недорогим — покарання могло становити до 200 євро та 1 бал у Фленсбурзі. У цьому за таке перевищення загрожує штраф трохи більше 1 тис. рублів.

За даними видання, Віклёф вже отримав штрафи у розмірі 95 000 євро у 2013 році та 63 680 євро у 2018 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.