Toyota готує трирядний електричний кросовер для США

0
92

Компанія Toyota оголосила, що розробить новий електрокросовер із трьома рядами сидінь для ринку США. Відповідно до принципу «випускати автомобілі там, де вони продаються», виробництво новинки також буде налагоджено в Північній Америці.

Майбутня новинка стане першим електромобілем, складання якого Toyota організує на території США. Випуск кросовера налагодять на заводі в Кентуккі, де зараз виготовляються седан Camry та SUV RAV4. Жодних технічних подробиць про електромобіль компанія поки не поширює.

Ба більше, новий кросовер комплектуватимуть акумуляторами локального виробництва: завод з їхнього випуску японський концерн зараз будує у Північній Кароліні. Разом з анонсом кросовера Toyota оголосила про виділення додаткових інвестицій у 2,1 мільярда доларів у цей проєкт. Таким чином, завод обійдеться виробнику приблизно 6 мільярдів, але в майбутньому він має стати північноамериканським акумуляторним центром Toyota.

Запрацює підприємство у 2025 році. Воно включатиме шість ліній — на чотирьох збиратимуть батареї для гібридів, решта мають забезпечити акумуляторами електромобілі.

Не виключено, що в Північній Кароліні налагодять випуск батарей нового покоління, з якими пов’язані розрахунки Toyota на збільшення запасу ходу електромобілів. До 2026 року під марками Toyota та Lexus мають вийти на ринок до 10 батарейних новинок.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!