Стартувало виробництво більш доступного Rivian R1T – з двома електромоторами

0
71

На заводі Rivian в американському штаті Іллінойс з конвеєра зійшов перший електропікап R1T з двомоторною силовою установкою. У ньому використані електромотори Enduro, які є власною розробкою фірми, — на відміну від агрегатів для чотиримоторних установок, які закуповуються на стороні.

Виробництво силових установок Enduro почалося ще в цьому лютому, але досі їх використовували тільки в розвізних фургонах, які Rivian випускає в рамках великого контракту для Amazon. Відмова від чотирьох електромоторів за допомогою двох означає, що базова ціна пікапа знижена на 8 тисяч доларів — до 73 тисяч для версії зі стандартною батареєю. Водночас за новими американськими правилами державного субсидування покупців електромобілів скидки на позашляхові моделі поширюються тільки на машини не дорожче 80 тисяч доларів.

Наразі Rivian прагне наростити виробництво, одночасно знизивши власні витрати. Поява двохмоторних електромобілів повинно в значній мірі сприяти досягненню цієї мети. Поставки таких електромобілів покупцям обіцяють наладити вже в червні.

Подробиці про двохмоторний Rivian стали відомі ще весною. У конфігураторі представлені два виконання — на 600 і 700 к.с., що відрізняються динамічними характеристиками, але мають одинаковий запас ходу – 644 км. В розпорядженні чотиримоторних R1T і R1S — 835 к.с. і можливість індивідуального розподілу тяги між усіма колясами.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!