ДТП у якому суддя на смерть збив військового: нові подробиці

0
101

Нагадаємо, що вчора вночі сталася страшна ДТП, в якій суддя на блокпосту збив на смерть військовослужбовця Національної гвардії.

«У ніч проти 26 травня близько опівночі голова Макарівського райсуду Олексій Тандир на автомобілі «Лексус», рухаючись проспектом Берестейським, на смерть збив 23-річного військовослужбовця Національної гвардії», — повідомили у «Київ Автомобільний».

Суддя відмовився проходити одразу тест на алкогольне сп’яніння, хоча мав ці ознаки, а навпаки почав вигадувати, що його побили і взагалі за кермом автомобіля був не він. Також у ЗМІ з’явилася інформація, що цей суддя неодноразово був причетний до скандалів, коли виправдовував інших за «п’яні» ДТП.

Протягом дня з’являлася різноманітна інформація, але останнє, що відомо, це те, що суд надав дозвіл на примусове вилучення біологічних зразків у судді Макарівського районного суду Олексія Тандира.

Цю інформацію надали у Київській міській прокуратурі

Через те, що суддя відмовився одразу пройти обстеження та потім не погоджувався на нього добровільно, у відомстві було підготовлено клопотання про примусове вилучення у підозрюваного біологічних зразків для проведення аналізів.

За фактом резонансної ДТП розпочато кримінальне провадження за ч. ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України. Суддя затримано у порядку ст. ст. 208, 482 КПК України.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!