На європейський ринок вийде новий компактний кросовер із запасом ходу в 700 км

Перший електричний компактний кросовер DS отримає запас ходу 700 км

Час читання: 2 хв.
0

Пропозиція електричних компактів швидко зростає в Європі. Основні виробники автомобілів, присутні в конкурентному сегменті C, вирішили зробити ставку на електромобіль. DS Automobiles не новачок у цьому процесі переходу до стійкої мобільності і, зокрема, до 100% електрики. Ба більше, цей французький бренд преміум-класу може похвалитися своєю перевагою в прихильності електрифікації.

Усі автомобілі, що входять до модельного ряду DS, більшою чи меншою мірою електрифіковані. На даний момент компанія продає виключно електричний DS 3 E-Tense. Однак тепер компанія DS має намір вийти в новий сегмент.

DS Automobiles випустить на ринок свій перший компактний електромобіль. Модель, яка дебютує у 2024 році, покликана зіграти провідну роль у процесі трансформації DS Automobiles у бренд акумуляторних електромобілів. Це буде електричний DS 4 E-Tense.

Автомобіль конкуруватиме з Volkswagen ID.3, Renault Mégane E-Tech і CUPRA Born. Ми також не повинні випускати з уваги інших “новачків” на ринку, таких як MG4 Electric і BYD Dolphin. Модель, яку готує DS, відрізнятиметься на технічному рівні від згаданих компактів. Французький преміальний бренд хоче виділити електричний DS 4 E-Tense серед цих моделей. Він буде заснований на платформі Stellantis STLA Medium. Рішення використовувати цю платформу замість архітектури EMP2, використовуваної в DS 4 з ДВЗ, безпосередньо пов’язане з розміром батареї. Це означає, що в рух кросовер DS отримає електромтор потужністю від 125 кВт (170 к.с.) до 180 кВт (245 к.с.). Коли справа доходить до розміру батареї, вона набагато перевищить бар’єр у 50 кВт/год.

Найпростіший варіант отримає батарею LFP, що дасть змогу скоригувати стартову ціну, не відмовляючись від деяких надійних переваг. Автономність електричного DS 4 досягне 700 кілометрів за циклом WLTP.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!