В Україні значно посилили покарання за непройдений техогляд автомобіля

0
140

Український водій за рішенням суду одержав 5 діб адмінарешту за те, що керував транспортним засобом без пройденого техогляду.

Ситуація склалася така. Патрульні зупинили автомобіль, який не пройшов технічний огляд. Під час першої зупинки водій отримав ухвалу зі штрафом у розмірі 340 грн. із ч. 3 ст. 121 КУпАП. Після цього чоловік отриманий штраф сплатив. Але водієві не пояснили, що у разі не оскарження такої «першої» ухвали, при повторному порушенні протягом року він понесе набагато суворіше покарання,

Відповідно до ч. 3 ст. 121 КУпАП керування водієм транспортним засобом без проходження перевірки технічного стану передбачає накладення штрафу у розмірі 340 грн. (Для автомобілів, які повинні проходити такий технічний огляд). Якщо протягом року водія знову зупинять, він отримає штраф у розмірі від 850 до 1700 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від 3 до 6 місяців або адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

Так і сталося, водія зупинили повторно, першу ухвалу він не оскаржив, тому суд призначив порушнику стягнення у вигляді адмінарешту строком на 5 діб (Постанова суду від 30.03.2023 р. у справі № 734/848/23).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.