Електромобілі Tesla стали дешевшими

Компанія Tesla вкотре знижує ціни на електромобілі

0
51

Tesla Inc у п’ятницю знизила ціни на свої електромобілі в Європі, Ізраїлі та Сінгапурі, розширивши глобальну дисконтну кампанію, розпочату в Китаї в січні, і викликавши побоювання щодо свого прибутку.

Минулого тижня Tesla повідомила, що постачання в першому кварталі зросли лише на 4% порівняно з попереднім кварталом, незважаючи на знижки в США, Китаї, Японії, Австралії та Південній Кореї, спрямовані на стимулювання попиту. Через кілька днів після публікації даних про постачання Tesla, що розчаровують, оголосила про п’яте зниження цін на автомобілі цього року на ринку США, оскільки Вашингтон готується запровадити більш жорсткі стандарти, які обмежать податкові пільги на електромобілі.

У 2022 році найцінніший у світі автовиробник також не виконав поставлену генеральним директором Ілоном Маском мету зростання поставок на 50%, яка була обмежена 40% через проблеми з логістикою та уповільнення попиту.

Tesla заявила в п’ятницю, що знизила ціни на багатьох європейських ринках, включаючи Німеччину та Францію, через розширення та покращення своїх виробничих потужностей. У Німеччині автовиробник знизив ціни на свої автомобілі Model 3 та Model Y на 4,5-9,8%, що означає друге зниження цін цього року після зниження цін на 1-17% у січні. У Сінгапурі він знизив ціни на свої автомобілі Model 3 та Model Y з 4,3% до 5%. Tesla також знизила ціни в Ізраїлі: ціна на базову Model 3 із заднім приводом впала на 25% після першого раунду глобального зниження цін у січні.

Маск сказав, що Tesla зосередиться на зниженні цін, щоб стимулювати попит, і що вона досягла успіху в стимулюванні замовлень за допомогою січневих знижок.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!