Renault готується до виробництва преміальних електромобілів

Компанія Renault закупить акумулятори у Verkor для електромобілів преміум-класу

0
124

Renault у четвер оголосила про довгострокове комерційне партнерство з французьким стартапом Verkor на постачання електричних батарей загальною потужністю 12 ГВт/год на рік, зокрема для майбутніх малолітражних автомобілів Alpine.

Партнерство є частиною зусиль Renault із забезпечення безпеки найважливіших компонентів та захоплення контролю над ланцюжком створення вартості свого майбутнього підрозділу Ampere, що займається електромобілями та програмним забезпеченням, яке Renault планує представити на фондовому ринку до кінця року.

Відповідно до нової угоди Verkor, яку Renault почав інвестувати в 2021 році, буде виробляти акумулятори для своїх преміальних моделей Renault і Alpine на заводі в Дюнкерку на півночі Франції.

Першим автомобілем, що використовує акумулятори Verkor, стане Alpine C-Crossover GT, виробництво якого Renault планує розпочати у 2025 році.

Азіатський виробник акумуляторів Envision AESC також поставить групі акумулятори, які використовуються в невеликих і менш потужних автомобілях, з іншого заводу, розташованого в Дуе, неподалік Дюнкерка.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!