Кожен п’ятий новий електромобіль у Європі – це Tesla

Компанія Tesla збільшила на 50% продаж у Європі в лютому

0
86

Рішення Tesla різко знизити ціни на електромобілі на початку цього року окупається. Продаж різко зріс, що дозволило бренду збільшити свою частку ринку в глобальному масштабі. Ця тенденція особливо помітна в Європі, де в січні автовиробник знизив ціни на свої моделі Model Y і Model 3.

Нові дані Європейської асоціації автовиробників (ACEA) показують, що продаж Tesla в Європі в лютому зростав швидше, ніж у будь-якого іншого автовиробника. Минулого місяця кількість реєстрацій Tesla у Європейському Союзі досягла 19 249 одиниць порівняно з 12 860 одиницями у лютому 2022 року. Це зростання трохи менше 50%, що є метою сталого зростання Tesla.

Зростання Tesla також випередило зростання її конкурентів: кількість реєстрацій Volkswagen збільшилася на 18% для всіх типів силових агрегатів. У лютому 2023 року Tesla припадало на частку 2,4% всього автомобільного ринку ЄС порівняно з 1,8% роком раніше. У сегменті електромобілів Tesla лідирувала у лютому з часткою ринку близько 20%, що приблизно на 2 пункти більше, ніж роком раніше.

Загальна кількість зареєстрованих легкових автомобілів в ЄС збільшилася приблизно на 12% у річному обчисленні і становила близько 803 000 одиниць, тоді як кількість зареєстрованих акумуляторних електромобілів (BEV) зросла на 40% і досягла приблизно 97 000 одиниць. Минулого місяця на їхню частку припадало близько 12% від загальної кількості зареєстрованих легкових автомобілів у Європейському Союзі.

BEV займають меншу частку ринку легкових автомобілів у ЄС, ніж у Китаї, де на них припадало близько 20% усіх продажів нових автомобілів за останні місяці. Проте частка ринку електромобілів у ЄС у два рази вища, ніж у США, де у 2022 році вона становила майже 6%.

Згідно з даними Китайської асоціації легкових автомобілів, частка ринку Tesla у Китаї також збільшилася у перші два місяці 2023 року після зниження цін. Аналітик Morgan Stanley Адам Джонас вважає, що Tesla була і залишиться лідером галузі витрат, зазначивши у звіті від 20 березня, що «зниження цін на електромобілі було не минущим захопленням, а тенденцією».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!