BMW готує одразу шість електромобілів на новій платформі

0
86

Архітектура Neue Klasse, яку зараз розроблює BMW, стане основою мінімум для шести нових моделей електромобілів. Як заявили представники керівництва концерну на щорічній прес-конференції, випустять їх у період із 2025 по 2027 рік. Однак електрична лінійка BMW поповнюватиметься новинками і до цього моменту.

Платформа Neue Klasse має забезпечити новим електромобілям BMW покращені їздові характеристики та підвищений за рахунок інноваційних акумуляторів запас ходу. Ба більше, на цих електромобілях будуть застосовуватися нові електронні технології, включаючи мультимедійні, наприклад, концептуально інший інтерфейс. Не виключено, що з автомобілями дебютує і модернізований підхід до дизайну BMW, першою ластівкою якого називають нещодавній концепт i Vision Dee (на фото).

Виробництво першої моделі сімейства запустять 2025 року в угорському Дебрецені. Пізніше електромобілі стануть на конвеєр підприємства у Мюнхені та заводу BMW у Мексиці. Очікується, що два перші електромобілі Neue Klasse виявляться седаном розміром з 3-Series та спортивним кросовером.

Вже до наступного року BMW розраховує довести частку електромобілів у продажах до 20%, а до 2026-го — до 33%. До кінця десятиліття на електромобілі повинна припасти половина загального обсягу реалізації.

Найближчою електричною новинкою концерну має стати седан i5 – електрична альтернатива 5-Series нового покоління. Також BMW до кінця цього року представить батарейне крос-купе iX2, яке, як очікується, запозичить платформу та силові установки у iX1.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!