Військові експерти назвали найпопулярніші автомобілі на фронті

0
574

Військові експерти розповідають, що найчастіше для захисту неба використовують пікапи Ford, також серед найпопулярніших моделей авто на фронті Toyota Hilux, Ford, Nissan Navara, Mitsubishi L200. Експерти відзначають, що популярність цих автомобілів залежить не тільки від того, що ці автомобілі високі, але й з тим, що у них великі багажники, куди можна скласти рюкзаки, запасні колеса, боєкомплект, їжу, техніку та інші потрібні на війні речі. повідомляє «Економічна правда».

Ми передаємо військовим Ford F-250 та Ford F-350. Це дуже потужні рамні машини із шестилітровим дизельним двигуном. На такий пікап можна встановити будь-який ПЗРК чи кулемет. Вантажопідйомність кузова першої моделі 1,5-1,8 тонни, другий – до 2,5 т. На деякі машини, які ми передали на фронт, уже встановили повноцінні зенітні установки, які важать 2,2 т. Машина чудово працює та виконує завдання . збираємо запити від військових з фронту, проводимо верифікацію заявок на актуальність, організуємо збирання коштів, поставляємо машину, ремонтуємо її та спільно з партнерами обслуговуємо», – розповідає керівник проекту «ГЕРОЙCAR» Олександр Пугач.

Щомісяця ЗСУ потребують щонайменше 5 000 автомобілів.

Як з’ясувалося, середній термін служби машин на фронті – 2-9 тижнів, і дуже важливо весь час оновлювати та обслуговувати транспорт для ефективної роботи ЗСУ, вважають експерти. Волонтери, які шукають та купують автомобілі для ЗСУ, зазначають, що потреба в машинах прямо пропорційна активності бойових дій і йде хвилями. Під час інтенсивних боїв транспорт часто підводять та відновити його вже неможливо.

«На жаль, машини на війні, як і дрони, є витратним матеріалом. У нинішніх реаліях машини живуть в середньому місяць, а на бахмутському напрямку – близько двох тижнів … Якщо машина вціліла після обстрілів, то зазвичай першими з ладу виходять мотор і ходова частина, потребують заміни гальма і гума. Як правило, ремонтують такі автомобілі у найближчих СТО за кошти, які збирають волонтери, або за кошти бійців», – розповідає боєць 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Руслан із псевдо «Панк».

Волонтер розповідає, що стикався із ситуаціями, коли ремонт машин робили за кошти військових частин. Але він зазначив, що пригнавши за понад рік волонтерської роботи понад сотню автомобілів, він стикався лише з одиничними такими випадками.

«Щоб швидко ремонтувати та відправляти машини на фронт, ми створили мережу партнерських СТО. Поки що ремонтуємо – даємо військовим іншу машину», – зазначає керівник проекту Герой Кар Олександр Пугач.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!